Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Slovensko

KDH:Návrh na riešenie životných situácií je dobrým východiskovým bodom

Na snímke minister spravodlivosti SR Viliam Karas počas 119. schôdze vlády SR 23. novembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Rezort spravodlivosti vo štvrtok navrhol právne nástroje, ktoré majú riešiť situácie blízkych osôb vrátane nezosobášených párov rovnakého pohlavia.

Bratislava 19. januára (TASR) - Mimoparlamentné KDH vníma návrh legislatívy pre páry, ktoré zdieľajú jednu domácnosť, z dielne dočasne povereného ministra spravodlivosti Viliama Karasa, ako dobrý východiskový bod reflektujúci konkrétne vznesené požiadavky. TASR o tom informovala hovorkyňa hnutia Lenka Halamová.

"Sám minister ho označil za základný rámec, na ktorý dostal mandát a do ktorého bude možné v prípade potreby pridávať ďalšie životné situácie," podotklo KDH. Reakcia progresívno-liberálneho spektra podľa hnutia nevytvára v spoločnosti potrebný priestor na konštruktívnu diskusiu.

Rezort spravodlivosti vo štvrtok navrhol právne nástroje, ktoré majú riešiť situácie blízkych osôb vrátane nezosobášených párov rovnakého pohlavia. A to v oblasti vzájomného zastupovania, správy dedičstva, oboznamovania sa so zdravotnými informáciami či ochrany maloletých.