Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

KDH: P. Kotlár nespĺňa odborné požiadavky na vyšetrovanie pandémie

Na snímke poslanec NR SR Peter Kotlár (SNS) prichádza na 12. rokovanie vlády SR v Bratislave 18. januára 2024. Foto: TASR Jaroslav Novák

Kresťanskí demokrati poukázali na to, že v súčasnosti by sa niektoré veci pri manažmente pandémie robili inak, no v nepripravenej krajine v roku 2020 sa podľa nich spravilo pre pacientov maximum.

Bratislava 18. januára (TASR) - Poslanec parlamentu Peter Kotlár (SNS) nespĺňa odborné ani morálne požiadavky na vyšetrovanie pandémie ochorenia COVID-19. Uviedlo to opozičné KDH v reakcii na jeho menovanie za splnomocnenca vlády pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie. Kotlára označilo za konšpirátora.

Kresťanskí demokrati poukázali na to, že v súčasnosti by sa niektoré veci pri manažmente pandémie robili inak, no v nepripravenej krajine v roku 2020 sa podľa nich spravilo pre pacientov maximum. Zároveň súhlasia, aby sa Slovensko ku pandémii vrátilo, no má vyvodiť závery, ktoré ho pripravia na krízové situácie podobného druhu v budúcnosti.

Od kabinetu Roberta Fica očakávajú aj prípadných kompetentných splnomocnencov. "Slovensko nepotrebuje na vyšetrovanie pandémie pána Kotlára, ktorý ide skúmať prítomnosť nanočastíc či mikročipov vo vakcínach. Slovensko potrebuje rozbor pandémie a poučenie sa z nej, aby bolo čo najdôkladnejšie pripravené na nové krízy a nové výzvy pri ochrane obyvateľstva," dodal poslanec Národnej rady (NR) SR František Majerský (KDH).