Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

KDH rokuje s Kresťanskou úniou, s M. Dzurindom už debaty neprebiehajú

Predseda mimoparlamentného Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Milan Majerský Foto: TASR

Hnutie nebude rokovať ani so vznikajúcou stranou Jablko europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej.

Bratislava 9. marca (TASR) - Mimoparlamentné KDH rokuje o predvolebnej spolupráci s členmi Kresťanskej únie. Donedávna hovorilo aj s expremiérom Mikulášom Dzurindom, ďalšie rokovania už neprebiehajú. Hnutie nebude rokovať ani so vznikajúcou stranou Jablko europoslankyne Lucie Ďuriš Nicholsonovej. Pre TASR to uviedol predseda hnutia Milan Majerský.

"Nezáväzné rokovania prebiehajú na úrovni stretnutí s jednotlivcami z konzervatívneho prostredia aj s členmi Kresťanskej únie, ktorí prejavili záujem ísť do KDH. Rokovanie máme mať aj s vedením Kresťanskej únie," ozrejmil Majerský.

Hnutie sa posilňuje o odborníkov z konzervatívneho spektra. "Spájame ich na našej kandidátke," skonštatoval. "Hodnotový svet KDH je konzervatívny, týmto smerom sme otvorení diskutovať o príchode nových osobností do hnutia," dodal šéf KDH.

Majerský zopakoval, že s novým projektom dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera nebude rokovať. "S konzervatívnymi hodnotami majú problém mnohí čelní predstavitelia nového Hegerovho projektu OĽANO 2. Keďže sme presvedčení, že konzervatívci na Slovensku si v politike zaslúžia jasné stabilné zastúpenie, nevieme si predstaviť, o čom by sme mali s novou stranou rokovať," skonštatoval.

KDH deklaruje, že do volieb ide samostatne, Hegerovi ponúkalo ešte začiatkom roka druhé miesto na kandidátke.