Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

KDH sa stretáva s demokratickými kandidátmi, podporu im nezavrhlo

Na archívnej snímke Milan Majerský. Foto: TASR - jar

Podporu žiadnemu demokratickému kandidátovi sme nezavrhli, skonštatoval Milan Majerský v stanovisku, ktoré TASR zaslala hovorkyňa KDH Lenka Halamová.

Bratislava 4. februára (TASR) - KDH nezavrhlo podporu žiadnemu demokratickému kandidátovi na prezidenta SR. Vyhlásil to jeho predseda Milan Majerský. Predstavitelia hnutia sa chcú stretnúť s každým demokratickým kandidátom, ktorý o to prejaví záujem a ctí si právny štát. Hnutie sa už stretlo s Patrikom Dubovským, naplánované má stretnutie s Ivanom Korčokom.

"KDH sa v prezidentských voľbách rozhodlo nepostaviť vlastného kandidáta. Vedenie strany sa stretne s každým demokratickým kandidátom, ktorý si ctí právny štát a prejaví záujem o stretnutie. V uplynulých dňoch sa preto vedenie strany stretlo s historikom Patrikom Dubovským a máme tiež naplánované stretnutie s Ivanom Korčokom. Podporu žiadnemu demokratickému kandidátovi sme nezavrhli," skonštatoval Majerský v stanovisku, ktoré TASR zaslala hovorkyňa KDH Lenka Halamová. Finálne rozhodnutie o postupe strany do prvého kola volieb urobí KDH na zasadnutí celoslovenskej rady 17. februára.

Poslanec Národnej rady SR Ján Horecký (KDH) predpokladá, že KDH v prvom kole prezidentských volieb nepodporí žiadneho kandidáta. Svoju prípadnú podporu v druhom kole podľa neho hnutie zváži až po osobných stretnutiach so zvolenými favoritmi.

O poste prezidenta chce v nadchádzajúcich voľbách zabojovať celkovo 11 kandidátov. Prvé kolo volieb prezidenta bude v sobotu 23. marca. Prípadné druhé kolo bude 6. apríla. Funkčné obdobie prezidentky Zuzany Čaputovej sa končí 15. júna 2024. Znovu kandidovať nebude.