Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

KDH: Výsledok hlasovania je vyústením dlhodobej politickej nestability

Na snímke zľava podpredseda vlády a minister financií SR Igor Matovič, premiér SR Eduard Heger a minister vnútra SR Roman Mikulec (všetci OĽANO). Foto: TASR - Martin Baumann

Národná rada SR vyslovila vo štvrtok nedôveru vláde Eduarda Hegera (OĽANO).

Bratislava 15. decembra (TASR) - KDH berie výsledok hlasovania o nedôvere vláde ako vyústenie dlhodobej politickej nestability na Slovensku a prirodzené vyvrcholenie dlhodobého trápenia sa vlády. TASR o tom informovala hovorkyňa mimoparlamentného KDH Lenka Halamová.

Vzniknutá situácia nie je len o hlasovaní v parlamente, ale tiež o nezodpovednom hazardovaní vlády s dôverou občanov. "Vyzývame prezidentku a parlamentné strany na čo najrýchlejšie rokovanie o ďalšom postupe, ktorý ukončí chaos spôsobený dnešným hlasovaním," uvádza sa v stanovisku kresťanských demokratov. KDH je pripravené pomôcť Slovensku za každých okolností a je okamžite pripravené zabojovať o dôveru voličov v predčasných voľbách.

"Žiadame parlamentné strany, aby sa urýchlene dohodli na prijatí rozpočtu, pretože ľudia potrebujú, aby im bola doručená pomoc. Slovensko potrebuje stabilitu, jasné kroky a dialóg naprieč politickým spektrom," uviedlo KDH. Podľa neho si nemôžeme dovoliť ďalšie mesiace neistoty, chaosu a hádok v parlamente.

Národná rada SR vyslovila vo štvrtok nedôveru vláde Eduarda Hegera (OĽANO).