Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

A. Kiska považuje zverejnené video za antikampaň

Andrej Kiska, archívna snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

Anonym v stredu zverejnil druhé video týkajúce sa Kiskovej kauzy pozemkov vo Veľkom Slavkove. Vystupuje v ňom samotný exprezident a počuť na ňom svedka z jeho procesu v kauze pozemkov Michala Šuligu.

Bratislava 19. februára (TASR) - Predseda mimoparlamentnej strany Za ľudí, exprezident Andrej Kiska, označil druhé video, ktoré v stredu zverejnil anonym, za antikampaň. Vyhlásil, že podľa jeho informácií je za ňu zodpovedný poslanec Národnej rady SR za stranu Smer-SD. Uviedol to na tlačovej konferencii.

"Keď ma polícia vyzve, poskytnem plnú súčinnosť pri obhajovaní tejto špinavosti," povedal. Očakáva, že "špinavá kampaň" bude pokračovať.

Anonym v stredu zverejnil druhé video týkajúce sa Kiskovej kauzy pozemkov vo Veľkom Slavkove. Vystupuje v ňom samotný exprezident a počuť na ňom svedka z jeho procesu v kauze pozemkov Michala Šuligu. V rozhovore rozoberajú aj možné povolebné scenáre.

V prvom videu z minulého týždňa Šuliga tvrdí, že Kiska vedel, že sa mu predáva nezákonne vydržaný pozemok a že mu „držal stranu“. Na zázname vystupuje aj Milan Reichel spájaný s popradským podsvetím.

Kiska sa ešte ako prezident o pozemky súdil so zubárom Jánom Francom, spor prehral v roku 2018. Vo svojom zdôvodnení rozsudku sudca Miroslav Radačovský uviedol, že Kiska nadobúdal pozemok v dobrej viere a nemohol vedieť, že bol získaný nezákonne.

Kiska v súvislosti s prvým videom podal trestné oznámenie za krivé obvinenie a ohováranie na prokuratúre v Poprade. Označil ho za zinscenované. Podľa jeho informácií za ním stojí človek blízky strane Smer-SD.