Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Kiska: S Ficom budem diskutovať pred študentmi, po dueli s premiérom

Na snímke Andrej Kiska. Foto: TASR - Dušan Hein

Predseda Smeru-SD Robert Fico vyzval Kisku na televízny duel, ktorý by sa týkal migračnej politiky a možných rizík prijímania migrantov.

Bratislava 30. januára (TASR) - Bývalý prezident a líder mimoparlamentnej strany Za ľudí Andrej Kiska prijme výzvu Roberta Fica na diskusiu, no za iných podmenok, aké predostrel predseda Smeru-SD. Kiska na sociálnej sieti oznámil, že sa chce najprv 16. februára stretnúť v avizovanej televíznej debate s predsedom vlády Petrom Pellegrinim (Smer-SD) a potom je pripravený na duel s Ficom.

"Pred veľkým publikom – pred študentmi, ktorú môžu naživo vysielať všetky médiá, ktoré budú mať záujem," dodal Kiska. Uviedol aj témy diskusie, týkať sa má okolností a ľudí spájaných s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej, takisto Národného futbalového štadióna (NFŠ), mýtneho tendra a tiež zdravotníctva a školstva.

Predseda Smeru-SD Robert Fico vyzval Kisku na televízny duel, ktorý by sa týkal migračnej politiky a možných rizík prijímania migrantov. Fico narážal na Kiskove mediálne vyhlásenie o povinnosti Slovenska ako úspešnej krajiny pomôcť "niekoľkým stovkám, možno tisíckam ľudí, ktorí utekajú pred vojnou a násilím".

Fico deklaruje opačný názor, argumentuje pritom možnými bezpečnostnými rizikami i ohrozením tradičného charakteru štátu. "Som ale pripravený sa o tom s vami baviť," dodal Fico smerom ku Kiskovi vo videu.