Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Klimatické zmeny rezonujú aj na odbornom fóre SIBAF 2015

Foto: SIBAF

Konferencia orientovaná na odborné vzdelávanie sprostredkovateľov poistenia, ktorí pôsobia predovšetkým v rámci neživotného poistenia.

Bratislava 21.októbra (OTS) - Závažná globálna téma klimatických zmien sa bytostne dotýka aj Slovenska. Pre mnohých obyvateľov sa jej celosvetový rozmer stáva až príliš domáci. Riziko povodní je stále veľmi naliehavým problémom, ktorý vyžaduje pozornosť odborníkov z viacerých odvetví. Zaoberajú sa ňou aj profesionáli z oblasti poisťovníctva na svojom tradičnom odbornom podujatí SIBAF Fórum 2015.

Dnes už dobre známa konferencia sa uskutoční 22. októbra 2015 v Bratislave. Je orientovaná na odborné vzdelávanie sprostredkovateľov poistenia, ktorí pôsobia predovšetkým v rámci neživotného poistenia. Témy sú zamerané na činnosť maklérov tak, aby odrážali jej teoretickú aj praktickú stránku a pokrývali aktuálne potreby poistného trhu. Preto sú prednášajúci z rôznych oblastí, súvisiacich s povahou poistenia. Jedným z nich je aj hydrológ Michal Hazlinger, ktorý sa venuje vplyvu klimatických zmien na výskyt povodňových javov. Seminár sa zaoberá protipovodňovou ochranou a prevenciou, ktorá musí vychádzať zo znalosti povodňového rizika. Preto je jeho súčasťou aj téma aktuálnosti povodňových máp.
Odborná verejnosť bude hľadať odpovede aj na ďalšie aktuálne otázky slovenského poisťovníctva prostredníctvom panelových diskusií, seminárov a workshopov. Či už pôjde o PZP a škody na zdraví, alebo stav trhu sprostredkovania v sektore poistenia z pohľadu Správy oddelenia dohľadu NBS, jedno majú spoločné. Podporiť profesionálny rast poistných maklérov a tým prispieť k zvýšeniu kvality poskytovaných služieb klientom na Slovensku. Práve to je jednou z hlavných úloh Slovenskej asociácie sprostredkovateľov v poisťovníctve (SASP), ktorá je iniciátorom a organizátorom konferencie. Prvé Slovenské fórum agentov a maklérov usporiadala v roku 2005, takže SIBAF (Slovak Insurance Broker and Agent Forum) dnes slávi svoje 10. výročie.
Okrem systematického vzdelávania a vytvorenia platformy na stretnutia podnikateľov oblasti sprostredkovania poistenia a partnerských poisťovacích spoločností má konferencia priestor aj na výmenu skúseností, na tvorbu a prezentáciu nových konceptov a na výročné ocenenie najlepších spoločností a jednotlivcov.
Jednou z tradícií, ktorá každoročne priťahuje pozornosť odbornej verejnosti v poisťovníctve je anketa SIBAF Award. Na základe výsledkov hlasovania bude na slávnostnom večeri vyhlásená Najlepšia poisťovňa. Slovenská asociácia sprostredkovateľov v poisťovníctve oceňuje aj celoživotný prínos výnimočných ľudí pôsobiacich v oblasti poisťovníctva pod názvom Osobnosť SIBAF. Záujem o budúcnosť a vysokú odbornú úroveň dokazuje asociácia súťažou Najlepšia diplomová práca, ktorá motivuje mladých začínajúcich profesionálov už na akademickej pôde. Na výsledky si spolu s účastníkmi SIBAF Fórum 2015 budeme musieť ešte pár hodín počkať – budú vyhlásené počas slávnostného večera na záver podujatia.