Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Klub dekanov fakúlt VŠ povedie Viera Peterková

Na snímke je budova Trnavskej univerzity a busta rofesora Antona Hajduka v Trnave v stredu 24. januára 2018. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Doteraz pôsobila ako podpredsedníčka klubu.

Trnava 16. mája (TASR) – Klub dekanov fakúlt vysokých škôl Slovenskej republiky povedie nasledujúce funkčné obdobie dekanka Pedagogickej fakulty (PdF) Trnavskej univerzity (TU) Viera Peterková. Dekani všetkých 91 členských fakúlt ju do funkcie zvolili na utorkovom zasadnutí. Doteraz pôsobila ako podpredsedníčka klubu. Informoval o tom PR TU Matúš Demko.

Peterková je dekankou jednej z najlepšie hodnotených pedagogických fakúlt na Slovensku. Vysokoškolskému vzdelávaniu sa venuje viac ako 22 rokov. Je spolugarantkou študijných programov zameraných na učiteľstvo biológie a teóriu biologického vzdelávania. Vo svojich aktivitách sa zameriava na vzdelávanie študentov, učiteľov z praxe, ale aj verejnosti v oblasti environmentalistiky. Skúma zmeny a záťaž životného prostredia na základe výskytu a početnosti vybraných modelových zástupcov bezstavovcov. V rokoch 2008 - 2015 bola prodekankou PdF TU pre študijné záležitosti a v rokoch 2015 - 2019 pôsobila ako prorektorka TU pre vzdelávanie a starostlivosť o študentov. V súčasnosti je tiež nominovaná v ankete Slovenka roka v kategórii vzdelávanie.

Klub dekanov je záujmové združenie, ktoré vzniklo za účelom komunikácie medzi fakultami v pedagogickej, vedeckej, výskumnej a riadiacej oblasti, hlavným cieľom je udržanie vysokej úrovne jednotlivých fakúlt.