Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Klus nevylučuje odchod z SaS, strana sa s ním rozpráva o budúcnosti

Na archívnej snímke Martin Klus. Foto: TASR Pavol Zachar

Bývalý štátny tajomník ministerstva zahraničia doplnil, že ak odíde z SaS, v Národnej rade SR bude pôsobiť ako nezaradený poslanec.

Bratislava 10. októbra (TASR) - Podpredseda SaS Martin Klus nevylučuje odchod zo strany. SaS sa s ním rozpráva o jeho budúcnosti a či vôbec zostane v aktívnej politike.

Klus o možnom odchode zo strany a poslaneckého klubu hovoril v HNtelevízii. Zotrvanie v SaS si vie predstaviť, ak by kolegovia tolerovali jeho odlišné názory na niektoré témy. Pokiaľ táto tolerancia nebude, v strane sa budú rozprávať, ako ďalej. Situácia by sa mala podľa Klusa vyriešiť čo najskôr. Bývalý štátny tajomník ministerstva zahraničia doplnil, že ak odíde z SaS, v Národnej rade SR bude pôsobiť ako nezaradený poslanec. Do iného klubu sa nechystá.

"S Martinom Klusom sa otvorene a veľmi úprimne rozprávame o jeho budúcnosti a či vôbec ostane v aktívnej politike," uviedol pre TASR hovorca SaS Ondrej Šprlák. SaS sa podľa jeho slov vždy vyznačovala toleranciou k iným názorom svojich členov a poslancov. "Rovnako to platí aj pri Martinovi Klusovi. Iný názor v strane pre nás automaticky neznamená pranierovanie či vylúčenie," doplnila SaS.