Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Koalícia sa mala dohodnúť na opatreniach, podľa SaS ešte diskutuje

Na archívnej snímke poslankyňa NR SR Anna Zemanová. Foto: TASR - Jakub Kotian

Všetci štyria partneri sa podľa Šipoša dohodli, že výsledok oznámia spoločne v stredu po zasadnutí vlády.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Vládna koalícia sa dohodla na opatreniach, predstaviť ich má až v stredu (24. 11.) potom, ako ich prijme vláda. Tvrdia to podpredseda Za ľudí Juraj Šeliga a šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš. Šeliga pre TASR povedal, že opatreniami chcú pomôcť preťaženým nemocniciam a motivovať k očkovaniu proti COVID-19. Podľa predsedníčky poslaneckého klubu SaS Anny Zemanovej diskusia v koalícii ešte pokračuje a uzavrie sa v stredu.

Nepovedali, či pôjde o tvrdý lockdown alebo iba sprísnenie súčasných opatrení bez úplného uzavretia krajiny.

"Dohoda na konkrétnych opatreniach bola jednohlasná. Všetky presné a jasné informácie podľa spoločnej dohody oznámi pán premiér s koaličnými lídrami," povedal Šeliga.

Všetci štyria partneri sa podľa Šipoša dohodli, že výsledok oznámia spoločne v stredu po zasadnutí vlády. "Dospelo sa k dohode všetkých, museli sme dôjsť ku kompromisu, každý mal nejaké návrhy. Podstatné je, aby to bolo jednotné, zrozumiteľné a pomohlo to našim zdravotníkom v nemocniciach," dodal pre TASR.

Zemanová uviedla, že koalícia nie je dohodnutá a rokuje. "Je snaha o dohodu, aby všetko bolo prijaté konsenzom, stále v koalícii prebiehajú rokovania, uzavrie sa to na vláde," priblížila s tým, že v utorok večer má o opatreniach rokovať aj poslanecký klub SaS.

Premiér Eduard Heger (OĽANO), ako aj viacerí predstavitelia vlády v pondelok (22. 11.) potvrdili, že sa hovorí o zavedení tvrdého lockdownu pre všetkých. O návrhoch rokovala v pondelok večer koaličná rada.