Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Koaličná rada bude hovoriť o viacerých témach, aj o P. Kovaříkovi

Na archívnej snímke Peter Kovařík. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Šéf klubu Sme rodina Peter Pčolinský hovorí, že sa chcú rozprávať o možnosti postavenia Kovaříka mimo služby.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Koaličná rada sa v pondelok popoludní zíde po letnej prestávke. Zástupcovia koaličných strán a ich lídri by mali hovoriť o viacerých aktuálnych témach, od situácie okolo policajného prezidenta Petra Kovaříka až po pripravované novely zákonov, o ktorých by mala Národná rada SR hovoriť v septembri, keďže termín ich predloženia je už v utorok (31. 8.).

"Určite budeme riešiť aktuálne politické veci, ktoré vyvstali počas leta, to znamená, aj situácia ohľadom policajného prezidenta a návrhy zákonov, ktoré pôjdu na septembrovú schôdzu," ozrejmil pre TASR šéf klubu OĽANO Michal Šipoš. Čo sa týka Kovaříka, tému budú podľa slov Šipoša riešiť s partnermi na základe faktov a nie tvrdení opozície.

Šéf klubu Sme rodina Peter Pčolinský hovorí, že sa chcú rozprávať o možnosti postavenia Kovaříka mimo služby. Baviť sa chce aj o obštrukciách pri mimoriadnej schôdzi na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). "Máme tam veľa bodov, PCB látky na východnom Slovensku, ktoré mňa veľmi zaujímajú. Budeme tam riešiť pravdepodobne aj lesy a viaceré návrhy zákonov, ktoré sú problematické. Bodov máme pomerne veľa," dodal Pčolinský.

Predsedníčka klubu SaS Anna Zemanová považuje za dobré, ak sa otvorí aj téma PCB látok na Zemplíne. Vníma to nie len ako problém jednotlivých rezortov, ale aj ako problém z minulosti, ktorý sa nedá vyriešiť zo dňa na deň. V rámci koaličnej diskusie vidí priestor na to, aby sa identifikovali procesné veci, "ktoré sa možno zbytočne naťahujú". Zároveň chce partnerov informovať o situácii v súvislosti s absenciou vodnej záchrannej služby.