Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

V piatok vládu čaká mimoriadne zasadnutie o návrhoch zákonov

Na archívnej snímke predseda vlády SR Peter Pellegrini. Foto: TASR - Ján Krošlák

Pellegrini svoj krok odôvodnil tým, aby sa zákonodarcovia venovali len zákonom, o ktorých je možné viesť konštruktívnu odbornú diskusiu a nebudú predmetom politického hašterenia.

Bratislava 25. septembra (TASR) – Najneskôr vo štvrtok (26. 9.) sa má zísť Koaličná rada, ktorá má posúdiť, aké návrhy zákonov sa do konca tohto volebného obdobia ešte objavia v programe Národnej rady SR. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol predseda vlády SR Peter Pellegrini, ktorý zároveň avizoval mimoriadne zasadnutie vládneho kabinetu v piatok (27. 9.).



Pellegrini svoj krok odôvodnil tým, aby sa zákonodarcovia venovali len zákonom, o ktorých je možné viesť konštruktívnu odbornú diskusiu a nebudú predmetom politického hašterenia. "Preto som aj dnes požiadal kolegov ministrov, aby nežiadali o dodatočné zaradenie návrhov zákonov na rokovanie vlády," povedal Pellegrini. "Zároveň požiadam predsedov koaličných strán, aby sme sa najneskôr zajtra - vo štvrtok (26. 9.) stretli, zrejme počas prestávky parlamentu, aby sme sa dohodli na tom, aké zákony z toho celkového balíka návrhov predsa len na najbližšiu schôdzu parlamentu predložíme," dodal.

V piatok (27. 9.) ráno chce Pellegrini zvolať mimoriadne rokovanie vlády, na rokovaní ktorej by mali schvaľovať zákony, ktoré majú prejsť do parlamentu. "Ostatné už budú agendou budúcej vlády," ozrejmil premiér.