Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Koaličná zmluva sa bude meniť, potvrdili M. Krajniak aj V. Remišová

Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) prichádza na 99. rokovanie vlády 2. septembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Krajniak očakáva dodatok ku koaličnej zmluve či podpis novej.

Bratislava 7. septembra (TASR) – V koaličnej zmluve sa budú robiť úpravy. V stredu po rokovaní vlády to potvrdili minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) aj ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí). Krajniak očakáva dodatok ku koaličnej zmluve či podpis novej.

V koaličnej zmluve sa podľa Remišovej budú robiť úpravy, keďže pôvodne zaväzovala štyroch partnerov. Skonštatovala, že každá strana má svoje priority. Za stranu Za ľudí vymenovala, že ide napríklad o pomoc ľuďom, zvládnutie energetickej krízy či zachovanie proeurópskej orientácie. Prioritami Sme rodina sú podľa Krajniaka ceny energií, exekučná amnestia alebo aj pomoc cestovnému ruchu.

Minister práce zároveň poznamenal, že bude snaha, aby boli všetky voľné kreslá ministrov obsadené konsenzuálne, aby s tým súhlasili všetci v koalícii. Remišová rovnako potvrdila, že sa majú dohodnúť na odborníkoch.