Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Kolíková: Dôležité bude, aby verejnosť finálnemu rozsudku uverila

Na snímke ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (Za ľudí) počas mimoriadnej 31. schôdze parlamentu, na ktorej minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽaNO) má čeliť odvolávaniu 15. júna 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Vzhľadom na to, že sa vec vracia na Špecializovaný trestný súd, ráta s tým, že istú dobu rozhodovanie ešte potrvá.

Bratislava 15. júna (TASR) - Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) nechcela komentovať utorkové rozhodnutie Najvyššieho súdu (NS) SR v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Ten rozhodol, že vec vráti na prejednanie Špecializovanému trestnému súdu (ŠTS). Ministerka podčiarkla, že finálny rozsudok bude musieť byť odôvodnený tak, aby mu aj verejnosť rozumela a uverila mu.

"Je dôležité, aby na konci dňa sme všetci uverili, aj odborná a celá verejnosť, že je to rozhodnutie spravodlivé a že rozumieme, prečo tak súd rozhodol. To je podľa mňa kľúčové," povedala ministerka.

Pôvodný rozsudok ŠTS hodnotiť nechcela. Poukázala na to, že ako ministerka spravodlivosti bude mať aj po finálnom rozhodnutí súdu ešte možnosť zvážiť mimoriadny opravný prostriedok, ktorým je dovolanie. "Určite sa musím vyhnúť a zdržať akýchkoľvek komentárov," dodala.

Vzhľadom na to, že sa vec vracia na ŠTS, ráta s tým, že istú dobu rozhodovanie ešte potrvá. Poukázala na to, že súd sa bude musieť oboznámiť s rozhodnutím Najvyššieho súdu SR aj so stavom spisu a následne zaujať stanovisko.