Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Kolíková: Ministerstvo musí mať prísľub na financovanie nájmu súdov

Na archívnej snímke Mária Kolíková počas tlačovej konferencie k predstaveniu konkrétnych zmien v Trestnom zákone a Trestnom poriadku 7. septembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Vznik troch správnych súdov v Košiciach, Banskej Bystrici a Bratislave predpokladá prijatá reforma súdnej mapy.

Bratislava 10. septembra (TASR) - Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR musí mať čo najskôr od rezortu financií prísľub na finančné zabezpečenie nájmu budov správnych súdov. Vyhlásila to ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (SaS). Tri nové správne súdy majú začať fungovať od 1. januára 2023.

"Rezort robí operatívne všetko pre to, aby boli priestory k dispozícii. Máme vybrané priestory, rokujeme o čo najlepších podmienkach zmluvy," podotkla ministerka s tým, že zatiaľ nemá informáciu ani o ústnom prísľube na financovanie nájmu.

Vznik troch správnych súdov v Košiciach, Banskej Bystrici a Bratislave predpokladá prijatá reforma súdnej mapy. "Pre mňa je nepochopiteľné, že celá reforma prešla bez doložky vplyvov s tým, že sa má ministerstvo spravodlivosti deň čo deň uchádzať o potrebné financie," zdôraznila.