Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Kolíková: Na zasadnutí vlády prebieha diskusia o COVID automate

Na archívnej snímke ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (klub SaS). Foto: TASR - Martin Baumann

Ministerka vníma zmenu klímy a napätie v spoločnosti, ktoré vzniklo medzi očkovanými a neočkovanými. Je to podľa nej nešťastie.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Na zasadnutí vládneho kabinetu prebieha diskusia o COVID automate. Potvrdila to ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Pripomienky ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského (nominant OĽANO) podľa vlastných slov podporí.

Obmedziť pohyb ľudí sa podľa nej bude dať aj tak, že bude vstup do prevádzok a zamestnania podmienený preukázaním sa potvrdenia o očkovaní, prekonaní ochorenia či negatívnom teste. "V tejto súvislosti by mala byť požiadavka na dôslednú kontrolu," podotkla Kolíková. Dodala, že existuje štátna aplikácia na kontrolu QR kódov a poskytne tak informácie o očkovaní či testovaní človeka.

Ministerka vníma zmenu klímy a napätie v spoločnosti, ktoré vzniklo medzi očkovanými a neočkovanými. Je to podľa nej nešťastie. "Som si vedomá, že aj priestor, ktorý dáme zamestnávateľovi, aby zistil, aký stav je na pracovisku, nemá viesť k tomu, aby sa napätie ešte viac vystupňovalo, ale k tomu, že si bude vedieť efektívne zorganizovať prácu," povedala. Zároveň poznamenala, že Slovensko je "dávno po dvanástej" v tretej vlne pandémie.