Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Kolíková sa nestotožňuje s viacerými rozhodnutiami M. Žilinku

Na snímke ministerka spravodlivosti SR Mária Kolíková (klub SaS) prichádza na 46. zasadnutie vlády SR 14. decembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Ministerka podotkla, že Žilinku pozná ešte spred obdobia, než sa stal generálnym prokurátorom, a aj preto ju niektoré jeho rozhodnutia prekvapili.

Bratislava 14. decembra (TASR) – Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková sa nestotožňuje s viacerými rozhodnutiami generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Osobitne s tými, ktoré súvisia s využívaním paragrafu 363 Trestného poriadku (TP). Šéfka rezortu spravodlivosti to uviedla novinárom počas utorkového rokovania vlády v reakcii na prvý rok generálneho prokurátora vo funkcii.



"S ohľadom na debatu, ktorú vyvolali niektoré jeho rozhodnutia, by bolo dobré, keby to vyhodnotil v rámci ďalšieho výkonu svojej funkcie," vyhlásila Kolíková. Podotkla, že Žilinku pozná ešte spred obdobia, než sa stal generálnym prokurátorom, a aj preto ju niektoré jeho rozhodnutia prekvapili.

Žilinka v piatok (10. 12.) na sociálnej sieti uistil, že sa nedá ovplyvňovať prianiami, predstavami politikov, médií či verejnej mienky. Aj do budúcnosti sa chce podľa svojich slov riadiť len právnymi predpismi.