Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Kollár a Sobotka: Pandemická situácia sa v SR aj Rakúsku zlepšuje

Na archívnej snímke vľavo predseda Národnej rady Rakúskej republiky Wolfgang Sobotka a vpravo predseda Národnej rady SR Boris Kollár, 3. júla 2020 vo Viedni. Foto: TASR - Martin Baumann

Obaja politici tiež vyslovili znepokojenie nad šírením dezinformácií týkajúcich sa očkovania proti covidu, ktoré šíria niektorí slovenskí i rakúski opoziční politici.

Viedeň/Bratislava 18. decembra (TASR) - Pandemická situácia na Slovensku aj v Rakúsku sa postupne zlepšuje. Problémom v oboch krajinách je však šírenie dezinformácií týkajúcich sa očkovania proti covidu opozičnými politikmi. Zhodli sa na tom predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár a šéf rakúskeho parlamentu Wolfgang Sobotka na piatkovom rokovaní vo Viedni. TASR o tom informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR.

"Krivka nám padá, posledné čísla s pozitívnymi našťastie klesajú. Aj vďaka tomu sa nám od 25. decembra podarilo otvoriť hotely, reštaurácie v hoteloch pre ubytovaných hostí a tiež vleky," povedal Kollár. Zároveň dodal, že slovenská vláda robí všetko preto, aby sa zvýšila zaočkovanosť obyvateľstva.

O výraznom zlepšení pandemickej situácie vo svojej krajine hovoril aj Wolfgang Sobotka. "V Rakúsku nám čísla po celoštátnom lockdowne výrazne klesajú." priblížil Sobotka.

Obaja politici tiež vyslovili znepokojenie nad šírením dezinformácií týkajúcich sa očkovania proti covidu, ktoré šíria niektorí slovenskí i rakúski opoziční politici. Vyslovili tiež obavy z výraznej polarizácie spoločnosti a z negatívnych dôsledkov zatvárania škôl na psychické zdravie detí.

Ďalšou z tém piatkového stretnutia bolo aj štátne nájomné bývanie v oboch krajinách. Kollár a Sobotka diskutovali tiež o integrácii krajín západného Balkánu do Európskej únie. Sobotka vyhlásil, že Rakúsko aktívne preto podporuje európsku perspektívu krajín západného Balkánu. Rovnaký postoj deklaroval aj Kollár.