Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Kollár: Ak Poľsko zasiahli ruské rakety, je to incident u člena NATO

Na snímke predseda Národnej rady Slovenskej republiky Boris Kollár 22. júna 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

V Poľsku prišli v utorok popoludní o život dvaja ľudia po výbuchu v sušičke obilia v obci Przewodów neďaleko hraníc s Ukrajinou.

Bratislava 15. novembra (TASR) - Ak sa potvrdí, že na územie Poľska dopadli ruské rakety, považujeme to za incident voči členskému štátu NATO. V reakcii na medializované informácie to uviedol predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina). Stanovisko pre TASR poskytla jeho hovorkyňa Michaela Jurcová.

"Pevne veríme, že Poľsko bude v tomto prípade reagovať rozvážne a vo všetkých krokoch by malo mať plnú podporu Slovenskej republiky," uviedol Kollár.

V Poľsku prišli v utorok popoludní o život dvaja ľudia po výbuchu v sušičke obilia v obci Przewodów neďaleko hraníc s Ukrajinou. Poľské orgány preverujú rôzne verzie incidentu vrátane toho, že došlo k výbuchu bojovej rakety. Vrcholní predstavitelia Poľska sa zišli na mimoriadnom zasadnutí v súvislosti s "krízovou situáciou".