Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Kollár chce, aby bola budúci týždeň schválená zmena ústavy a rozpočet

a snímke vľavo premiér SR v demisii Eduard Heger (OĽANO) a vpravo predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) počas brífingu s novinármi. Foto: TASR - Martin Baumann

Šéf parlamentu upozornil, že ak nebude prijatý rozpočet, nebude si môcť plniť vláda záväzky voči zdravotníkom, učiteľom i ďalším občanom.

Bratislava 16. decembra (TASR) - Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) chce, aby na budúci týždeň bola v parlamente schválená zmena ústavy, ktorá by umožnila skrátenie volebného obdobia NR SR, a aj prijatý budúcoročný štátny rozpočet. Šéf parlamentu to vyhlásil s tým, že rokovať o tom chce so zástupcami opozície i koalície.

Kollár tvrdí, že prioritou je prijať rozpočet a pripraviť Slovensko na predčasné parlamentné voľby, ktoré by sa mali konať najneskôr do konca júna. "Budeme sa snažiť pripraviť všetko na budúci týždeň tak, aby sme tieto kroky naplnili," oznámil.

Šéf parlamentu upozornil, že ak nebude prijatý rozpočet, nebude si môcť plniť vláda záväzky voči zdravotníkom, učiteľom i ďalším občanom. Nebude podľa neho vedieť ani garantovať ceny energií. "Je to ho veľa, aké problémy by to spôsobilo," podotkol.