Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Kollár chce, aby Slovensko a Česko boli zapojené do obnovy Ukrajiny

Na snímke sprava český prezident Petr Pavel a predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) počas stretnutia v Českom dome v utorok 14. marca 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Kollár poznamenal, že korektná a šľachetná pomoc Ukrajine je prvým krokom.

Bratislava 14. marca (TASR) - Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) chce, aby Slovensko aj Česko boli zapojené do povojnovej obnovy Ukrajiny. Vníma to ako kompenzáciu za pomoc. Uviedol to po utorkovom stretnutí s českým prezidentom Petrom Pavlom.

"Keď teraz pomáhame Ukrajine, tak budeme trvať na tom a požadovať to aj od nášho partnera na Ukrajine, že v prípade povojnovej obnovy budú Slovensko a rovnako aj Česká republika zapojené do obnovy," uviedol Kollár. Poznamenal, že korektná a šľachetná pomoc Ukrajine je prvým krokom. "Druhým je obnova a tam budeme trvať na tom, aby sme sedeli pri stole, aby sme naše firmy a ekonomiku mohli potiahnuť, ako kompenzáciu za pomoc," doplnil.

Na stretnutí podľa Kollára hovorili aj o aktuálnych vnútropolitických otázkach na Slovensku či o tom, akým spôsobom vláda dovládne. "Aké stanoviská budeme mať smerom k Ukrajine, k pomoci odovzdania migov, akým spôsobom sme schopní pripraviť krajinu na predčasné voľby," doplnil predseda NR SR.