Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Kollár: Je dôležité nikdy nezabudnúť na hrôzy druhej svetovej vojny

Na snímke predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) kladie veniec k Pamätníku holokaustu pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu na Rybnom námestí v Bratislave vo štvrtok 27. januára 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Kollár uviedol, že pri príležitosti medzinárodného dňa bude tiež osvetlený Bratislavský hrad.

Bratislava 27. januára (TASR) - Je dôležité nikdy nezabudnúť na hrôzy a genocídu, ktorá sa stala počas druhej svetovej vojny. Uviedol to predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu pripadajúceho na 27. januára. K Pamätníku holokaustu na Rybnom námestí v Bratislave tiež položil veniec.

"Takéto niečo už v našom priestore nechceme. Je veľmi dôležité poukazovať na to, čo sa udeje, ak sa spustí vojna. Dejú sa tam ďalšie zverstvá, trpia nevinní ľudia, ženy, deti a toto nesmieme dopustiť," povedal Kollár.

Uviedol, že pri príležitosti medzinárodného dňa bude tiež osvetlený Bratislavský hrad.



Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu vyhlásilo Valné zhromaždenie OSN v roku 2005 ako deň spomienky na šesť miliónov židovských obetí holokaustu počas druhej svetovej vojny. Dátum pripomína 27. január 1945, keď Červená armáda oslobodila nacistický koncentračný a vyhladzovací tábor Auschwitz-Birkenau.