Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Kollár nevie,kto bude chcieť ísť ešte s SaS do vlády, keď každú povalí

Na snímke predseda NRSR Boris Kollár (Sme rodina) pred hlasovaním o odvolaní ministra vnútra SR Romana Mikulca z funkcie, ktoré neschválili 1. decembra 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Uviedol tiež, že sa ešte bude rozprávať aj s poslancom Sme rodina Martinom Borguľom, ktorý avizoval hlasovanie za pád vlády.

Bratislava 1. decembra (TASR) - Mimoriadna schôdza Národnej rady (NR) SR k návrhu na vyslovenie nedôvery vláde z dielne SaS bude zrejme vo štvrtok 8. decembra. Predpokladá to predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár.

"Doteraz bol chaos na vláde, keď z tej vlády SaS odišla, máme ho tu. Je to strana, ktorá má potrebu povaliť každú vládu a potom prinášať chaos," vyhlásil Kollár. Dodal, že nevie, kto bude ešte chcieť ísť s SaS do vlády, keď každú povalí.

Uviedol tiež, že sa ešte bude rozprávať aj s poslancom Sme rodina Martinom Borguľom, ktorý avizoval hlasovanie za pád vlády. Kollár sa ho chce spýtať na jeho postoj a či je možné ho ešte zmeniť. Vysvetlil, že Borguľa mal výhrady voči ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO) a mrzelo ho, že ostal vo funkcii.

V súvislosti s termínom rokovania uviedol, že sa ešte poradí s partnermi, ale vidí to na štvrtok.