Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Kollár poďakoval Korčokovi, víta zrušenie uznesenia maďarskej vlády

Na snímke predseda Národnej rady SR (NR SR) Boris Kollár (Sme rodina. Foto: TASR - Martin Baumann

Kollár rovnako ocenil prácu diplomatov na oboch stranách.

Bratislava 12. októbra (TASR) - Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) ocenil aktívny prístup ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka (nominant SaS) pri rokovaniach s maďarskou stranou v súvislosti so zrušeným uznesením tamojšej vlády o nákupe slovenskej pôdy. Zrušenie uznesenia Kollár víta. TASR o tom informoval odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR.

"Oceňujem, že si uvedomil vážnosť situácie a tento problém začal okamžite riešiť,“ uviedol Kollár v súvislosti s Korčokom. Podľa slov predsedu parlamentu sú akékoľvek snahy o cielené nákupy pôdy či nehnuteľností na Slovensku zo strany iných štátov neprijateľné a treba sa voči takýmto tendenciám rázne ohradiť.

Kollár rovnako ocenil prácu diplomatov na oboch stranách. Poďakoval sa tiež maďarskému ministrovi zahraničných vecí Péterovi Szijjártóvi a tamojšiemu premiérovi Viktorovi Orbánovi, že spomínané uznesenie na rokovaní vlády stiahol. Kollár podčiarkol, že konštruktívny dialóg je správnou cestou k udržiavaniu našich priateľských bilaterálnych vzťahov.

Korčok v utorok ráno uviedol, že maďarská vláda zrušila uznesenie o nákupe poľnohospodárskej pôdy v susedných krajinách. Rozhodnutie vzal na vedomie, hovoril o dôkaze nevyhnutnosti vzájomných konzultácií a intenzívneho dialógu o všetkom, čo obe krajiny robia vo svojich vzájomných vzťahoch.