Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Kollár podčiarkol potrebu zmeny ústavy, podporí aj septembrové voľby

Na snímke zľava podpredseda NRSR Peter Pčolinský, predseda strany Sme rodina a predseda Národnej rady SR Boris Kollár a minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak (Sme rodina) počas tlačovej konferencie po rokovaní predsedu vlády s predstaviteľmi OĽaNO, SaS, Sme rodina a Za ľudí 18. januára 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Čo sa týka zmeny ústavy v súvislosti so skrátením volebného obdobia NR SR, Sme rodina sa vie dohodnúť na viacerých možnostiach.

Bratislava 18. januára (TASR) - Sme rodina podporí predčasné voľby aj v septembrovom termíne. Skonštatoval to predseda hnutia a Národnej rady (NR) SR Boris Kollár s tým, že na tomto vyzerá byť najväčšia zhoda. Čo sa týka zmeny Ústavy SR, hnutie podľa slov Kollára nemá problém so žiadnym riešením a formou jej úpravy. Na tento účel deklaroval 18 hlasov poslancov parlamentu za Sme rodina.

"Najprv vyriešme zmenu Ústavy SR, aby sme mohli skrátiť volebné obdobie, a potom urobme voľby," uviedol Kollár s tým, že preferovali čo najskorší termín, ale sú ochotní pristúpiť na kompromis. Aktuálne budú s rokovaniami čakať na stanovisko hnutia OĽANO a strany Za ľudí, ktoré ešte majú diskutovať vo vnútri. Ich stanovisko by mali mať v nedeľu (22. 1.).



Čo sa týka zmeny ústavy v súvislosti so skrátením volebného obdobia NR SR, Sme rodina sa vie dohodnúť na viacerých možnostiach. Nemá problém, aby sa to mohlo urobiť uznesením, ústavným zákonom či referendom. Ak to má pomôcť veci, môže sa to vyriešiť technickou úpravou v ústave. Túto možnosť spomínala aj exministerka spravodlivosti a poslankyňa za SaS Mária Kolíková.