Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Kollár: Poslanci sa nebudú môcť stravovať v jedálni, zamestnanci áno

Na archívnej snímke predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podpredseda parlamentu Peter Pellegrini (nezaradený) počas stredy kritizoval, že jedáleň v parlamente bude otvorená pre poslancov.

Bratislava 15. októbra (TASR) - Do parlamentnej jedálne nebudú mať prístup poslanci Národnej rady (NR) SR ani ich asistenti a pracovníci médií. Stravovať sa v nich budú môcť len zamestnanci Kancelárie NR SR. Rozhodol o tom predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), ktorý o svojom kroku informoval na štvrtkovej tlačovej konferencii. Skonštatoval, že nechce umožniť opozičným poslancom vytĺkať z tejto témy politický kapitál.

Kollár vysvetlil, že aj fabriky sú povinné zabezpečiť stravu svojim zamestnancom, preto vydávanie stravy v parlamentnom bufete chce pre zamestnancov kancelárie zachovať. V NR SR podľa neho pracuje asi 350 zamestnancov. Poslancom sa nezabezpečí ani rozvoz jedál. Kollár tiež dodal, že nebude možné si ani vziať z jedálne jedlo v jednorazových obaloch. Poslanci podľa neho budú mať k dispozícii len pitnú vodu na sociálnych zariadeniach.

Podpredseda parlamentu Peter Pellegrini (nezaradený) počas stredy kritizoval, že jedáleň v parlamente bude otvorená pre poslancov. Kollár to označil za malichernosť a vytĺkanie politického kapitálu. Šéf parlamentu dodal, že na poslaneckom grémiu sa ešte skôr dohodli, že jedáleň zostane otvorená, pričom Pellegrini na stretnutí grémia chýbal.