Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Kollár: Poslanci Sme rodina budú hlasovať proti reforme nemocníc

Na snímke predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) počas brífingu v rámci 51. schôdze Národnej rady SR 14. decembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský skonštatoval, že reforma je nebezpečná pre slovenské zdravotníctvo.

Bratislava 14. decembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR za klub Sme rodina budú hlasovať proti reforme nemocníc. Hlasovať sa má po 17.00 h. Oznámil to šéf Sme rodina a parlamentu Boris Kollár.

Šéf NR SR podľa svojich slov sľúbil regiónom, že ak nebudú ich podmienky splnené, reformu nepodporí. Klub Sme rodina má 17 poslancov. Reformu nepodporilo Sme rodina už ani v prvom čítaní.



Predseda Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský skonštatoval, že reforma je nebezpečná pre slovenské zdravotníctvo. Vyzval všetkých poslancov, aby ju nepodporili. Nijako podľa neho nebola vyriešená požiadavka Memoranda za lepšie zdravotníctvo, aby sa reforma opravila a bola lepšie zabezpečená ambulantná zdravotná starostlivosť. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) si podľa neho nesplnil úlohu komunikovať o reforme s nespokojnými regiónmi.

Podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja Ondrej Lunter, ktorý bol rovnako ako Visolajský podpísaný pod memorandom, súhlasil, že návrh zákona v predloženej podobe nezohľadňuje a nenapĺňa ich požiadavky. Chýba podľa neho garancia, že prijatím reformy nehrozí zníženie dostupnosti zdravotnej starostlivosti.