Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Kollár sa stretol s opozíciou k migrácii, závery má tlmočiť partnerom

Na snímke predseda parlamentu Boris Kollár (Smer rodina) počas 76. schôdze parlamentu v Bratislave v utorok 15. novembra 2022. Foto: TASR - Martin Baumann

Kollár argumentuje snahou nájsť spoločné riešenia situácie. Dodal, že sa už stretol aj s vedením polície, ministrami vnútra a zahraničných vecí.

Bratislava 16. novembra (TASR) - Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) sa stretol s predstaviteľmi opozičných strán, ktoré majú zastúpenie v parlamente, a diskutoval s nimi o otázke migrácie. Pre TASR to uviedla hovorkyňa šéfa parlamentu Michaela Jurcová. Tak ako Kollár avizoval, prieniky názorov a prípadný konsenzus chce tlmočiť ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO) aj partnerom na koaličnej rade.

"Predseda si v utorok (15. 11.) a stredu pozval samostatne do parlamentu predstaviteľov opozičných strán," uviedla Jurcová pre TASR. "Zbiera podnety, aby mal aj pohľad opozície na problematiku nelegálnej migrácie, keďže nechodia na koaličné rady. Vypočul si ich predstavy a to, na čom nájdu konsenzus, čo by bolo priechodné, bude tlmočiť ministrovi vnútra aj na koaličnej rade," priblížila hovorkyňa.

Kollár túto iniciatívu avizoval už v utorok v parlamente. Argumentuje snahou nájsť spoločné riešenia situácie. Dodal, že sa už stretol aj s vedením polície, ministrami vnútra a zahraničných vecí. Cestu vidí v ochrane Schengenu. Odmieta vytĺkanie politického kapitálu z tejto krízy. Zdôraznil potrebu riešiť situáciu teraz a predísť ešte vážnejším problémom.