Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Kollár si vie predstaviť podporu vlády, prečítať si chce jej program

Na snímke predseda NRSR Boris Kollár (Sme rodina). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Uviedol to po utorkovom stretnutí s premiérom Ľudovítom Ódorom, kde hovorili o prioritách vlády. Kollár víta najmä pragmatizmus zo strany premiéra.

Bratislava 30. mája (TASR) - Predseda Národnej rady (NR) SR a hnutia Sme rodina Boris Kollár si vie predstaviť podporu vláde odborníkov, prečítať si chce však najskôr jej finálny program. Uviedol to po utorkovom stretnutí s premiérom Ľudovítom Ódorom, kde hovorili o prioritách vlády. Kollár víta najmä pragmatizmus zo strany premiéra. Naznačil, že Ódor by chcel mať vládny program hotový do 12. alebo 13. júna. Trinásteho júna sa má začať aj riadna schôdza parlamentu. "Zaradím to hneď na začiatok," povedal Kollár.

Skonštatoval, že kabinet už síce veľa zákonov do volieb nemôže priniesť, no môže pomôcť pri čerpaní eurofondov a plánu obnovy. Vláda bude musieť podľa Kollára urobiť rázne rozhodnutia napríklad v súvislosti so zdravotníctvom a výstavbou nemocnice Rázsochy. Víta, že Ódor je aj v tomto pragmatik. "Bude v tom rázny a bude veľmi otvorený," predpokladá šéf parlamentu.

Čo sa týka vládneho programu, Ódor mal Kollárovi priblížiť plán. Každý minister si má stanoviť tri krátkodobé a tri dlhodobé ciele. Tie dlhodobé vníma Kollár skôr ako manuál pre ďalšiu vládu. Aj to považuje za pragmatické riešenie. Osobne premiérovi podľa vlastných slov netlmočil žiadne svoje požiadavky. Milo ho prekvapil jeho prístup. "Je vidieť, že nepochádza zo sféry politiky, ale pragmatizmu," uviedol.