Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Kollár zvolal poslanecké grémium, plénum nebolo uznášaniaschopné

Na archívnej snímke Boris Kollár. Foto: TASR - Róbert Fritz

Pri hlasovaní o skrátení lehoty pre rozhodnutie o pozmeňujúcich návrhoch k novele zákona o zdravotnej starostlivosti viacerí poslanci opakovane vytiahli hlasovacie karty.

Bratislava 30. septembra (TASR) - Poslanci Národnej rady (NR) SR v utorok večer vyše hodiny nemohli hlasovať o potratovej novele. Plénum totiž nebolo uznášaniaschopné. Predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) po viacerých opakovaných prerušeniach schôdze zvolal poslanecké grémium.

Pri hlasovaní o skrátení lehoty pre rozhodnutie o pozmeňujúcich návrhoch k novele zákona o zdravotnej starostlivosti viacerí poslanci opakovane vytiahli hlasovacie karty. Predsedníčka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková (SaS) už počas dňa namietala neskoré večerné hlasovanie o potratovom zákone, pretože predpokladala zníženie kvóra neúčasťou poslancov. Tvrdila, že je to účelové, aby prešiel len pozmeňujúci návrh z dielne predkladateľky novely Anny Záborskej (OĽANO).

"Je to naša jediná šanca, keďže to poslanci OĽANO urobili naschvál," uviedla Bittó Cigániková pre TASR v súvislosti s večerným hlasovaním. Podľa jej slov nejde o dohodnutý postup, pretože kartu zdvihla reprezentatívne sama. Ocenila, že sa k nej pridali aj ďalší poslanci.