Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Kollár:Je dôležité si pripomínať históriu, aby sa neopakovali tragédie

Na snímke predseda NR SR Boris Kollár (vpravo) a predseda Ústredného zväzu židovských náboženských obcí (ÚZŽNO) na Slovensku Richard Duda počas pietneho aktu počas pietneho aktu k Pamätníku holokaustu pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu na Rybnom námestí v Bratislave v piatok 27. januára 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Za osobitne dôležité považujem edukovať mládež a upozorňovať ju, že súčasná sloboda nie je samozrejmosťou. Udalosti na Ukrajine sú toho, žiaľ, dôkazom," upozornil.

Bratislava 27. januára (TASR) – Je dôležité si pripomínať históriu, aby sa neopakovali tragédie, ktoré sa v minulosti udiali. Pri príležitosti piatkového Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu to zdôraznil predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina).

"Za osobitne dôležité považujem edukovať mládež a upozorňovať ju, že súčasná sloboda nie je samozrejmosťou. Udalosti na Ukrajine sú toho, žiaľ, dôkazom," upozornil. V tejto súvislosti vníma i dôležitosť pietnych aktov a pripomínaní si tragických momentov histórie, vrátane ich kauzálnych súvislostí.



Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu pripomína 27. januára utrpenie miliónov židovských obetí holokaustu počas druhej svetovej vojny. Zvolený dátum sa symbolicky viaže k oslobodeniu koncentračného a vyhladzovacieho tábora Auschwitz-Birkenau v roku 1945.