Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Kollár: Modrá koalícia pokračuje v rokovaniach o spájaní i s Hegerom

Na snímke Miroslav Kollár. Foto: TASR Jakub Kotian

Čaká nás rokovanie s tímom premiéra Hegera a v najbližších týždňoch chystáme snem strany, na ktorom by sme mohli sfinalizovať podobu nášho zapojenia do spoločného projektu, uviedol Kollár.

Bratislava 28. februára (TASR) - Mimoparlamentná strana Modrá koalícia ďalej rokuje o spájaní stredopravých politikov a strán. Diskutuje aj s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO). Predseda strany Miroslav Kollár o tom informoval na sociálnej sieti s tým, že v najbližších dňoch strana pripravuje snem.

"Čaká nás rokovanie s tímom premiéra Hegera a v najbližších týždňoch chystáme snem strany, na ktorom by sme mohli sfinalizovať podobu nášho zapojenia do spoločného projektu," uviedol Kollár. Je presvedčený, že len spoluprácou proeurópskych demokratov na jednej spoločnej kandidátke možno zabrániť prepadnutiu voličských hlasov a "možnému zvratu v demokratickej a európskej budúcnosti Slovenska".

Modrá koalícia vznikla premenovaním mimoparlamentnej strany Spolu, ktorá s prípravným výborom Modrí-Európska ľudová strana pod vedením Mikuláša Dzurindu podpísala spoločné memorandum. Zaviazali sa k zlučovaciemu snemu. Dzurinda v utorok vyhlásil, že Spolu nie je schopná snem zorganizovať, a preto sa Modrí vracajú k pôvodným aktivitám, majú ďalej záujem o konštruktívnu spoluprácu s ideovo a programovo blízkymi stranami, ale nie sú účastníkom žiadnych diskusií o novom "pravicovom subjekte".