Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Komunikáciou Šufliarskeho s Marianom K. sa etická komisia nezaoberala

Na archívnej snímke Peter Šufliarsky. Foto: TASR - Jakub Kotian

Šufliarsky sa vzdal funkcie po medializácii jeho komunikácie Marianom K. Zverejnil ju líder OĽaNO Igor Matovič, ktorý žiadal Šufliarskeho odchod.

Bratislava 6. júna (TASR) - Komunikáciou bývalého prvého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho s obvineným a obžalovaným podnikateľom Marianom K. sa Etická komisia prokuratúry zatiaľ nezaoberala.

"Po analýze a konzultácii s dozorovými prokurátormi Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry (ÚŠP GP) SR dospel generálny prokurátor Jaromír Čižnár k záveru, že aktuálne komunikácia M. K. nielen vo vzťahu k prokurátorovi Petrovi Šufliarskemu je predmetom trestného konania, ktoré doposiaľ nie je ukončené. Vzhľadom na neverejnosť prípravného konania nie je možné zadovážené dôkazy poskytnúť neoprávneným subjektom mimo trestného konania," uviedla pre TASR hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová.

Čižnár sa s komunikáciou ako nadriadený prokurátor mohol oboznámiť. Keďže komunikácia je predmetnom trestného konania, dôkazy sa nemôžu aktuálne poskytnúť členom etickej komisie, ktorí nie sú subjektom trestného konania.

Šufliarsky sa vzdal funkcie po medializácii jeho komunikácie Marianom K. Zverejnil ju líder OĽaNO Igor Matovič, ktorý žiadal Šufliarskeho odchod. Šufliarsky následne potvrdil, že si písal s Marianom K. od januára do júla 2017. Svoje odpovede označil za prejav slušnosti a profesionality. Šufliarsky bol po svojej rezignácii na základe rozhodnutia Čižnára zaradený na odbor legislatívy a ústavného práva GP SR.