Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Konferencia biskupov Slovenska ukončila projekt adventných zamyslení

Na archívnej snímke socha Jezuliatka pod vianočným stromom. Foto: TASR Martin Palkovič

Cieľom projektu bolo pomôcť všetkým, ktorí prejavia záujem, duchovne sa pripraviť na Vianoce.

Bratislava 29. decembra (TASR) - Na Slovensku vyvrcholil projekt adventných zamyslení. Trval od 29. novembra, teda od prvej adventnej nedele, do 24. decembra. Tentoraz podporil iniciatívu farnosti misionárov Saletínov v Považskej Bystrici na sídlisku Rozkvet, ktorá pozvala všetkých do Adventnej výzvy. Myšlienky denne dostávalo vyše 19.000 ľudí. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (KBS) na svojom webe.

Všetci, ktorí výzvu prijali, mali každý deň dve úlohy - prečítať si evanjelium daného dňa a modliť sa na úmysel daného dňa. Úmysel s úryvkom daného evanjelia bol súčasťou obrázka, ktorý dostali všetci prihlásení na e-mail. 

Cieľom projektu bolo pomôcť všetkým, ktorí prejavia záujem, duchovne sa pripraviť na Vianoce. Tí, ktorí nemajú prístup na internet, mohli projekt podporiť svojou modlitbou, pôstom alebo inými skutkami milosrdnej lásky. Pozvaní boli aj na skutky telesného milosrdenstva.

Vyše dvadsiatky myšlienok dostalo do svojho e-mailu počas decembra vyše 19.000 zaregistrovaných ľudí. Boli medzi nimi nielen biskupi a kňazi, ale i tisícky laikov. Myšlienky graficky spracoval Ľubomír Valient z Považskej Bystrice.