Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Kontroly na stretnutie v Katedrále sv. Martina sa začnú skoro ráno

Pápež František na archívnej snímke. Foto: TASR/AP

K vstupu na podujatie je potrebné mať k dispozícii občiansky preukaz a pozvánku v tlačenej podobe.

Bratislava 8. septembra (TASR) - Kontroly na pondelkové (13. 9.) stretnutie Svätého Otca s biskupmi, kňazmi, zasvätenými, bohoslovcami a katechétmi v Katedrále sv. Martina v Bratislave sa otvoria o 7.00 h. Pozvaní hostia musia svoje miesto zaujať najneskôr do 9.45 h, stretnutie s účasťou Svätého Otca sa začne o 10.45 h. Konferencia biskupov Slovenska (KBS) zverejnila na stránke www.navstevapapeza.sk informácie k tomuto stretnutiu.

KBS na cestovanie do Bratislavy odporúča využiť verejnú dopravu. "V prípade, že využijete individuálnu dopravu autom, pre potreby parkovania bude možné bezplatne využiť parkovisko v areáli Incheba, vstup z Viedenskej cesty - Parkovisko návštevníci," píše sa na webe vytvorenom v súvislosti s návštevou pápeža.

Vstup na stretnutie bude možný iba zo smeru z Panskej ulice k Rudnayovmu námestiu, kde bude i stanovisko vstupnej kontroly. KBS informuje, že o 9.00 h sa začne v katedrále sprievodný duchovný program.

K vstupu na podujatie je potrebné mať k dispozícii občiansky preukaz a pozvánku v tlačenej podobe. Takisto aj doklad o plnom očkovaní alebo doklad o negatívnom testovaní na ochorenie COVID-19 (od odberu PCR/LAMP testu 72 hodín, antigénový test 48 hodín) alebo doklad o prekonanom ochorení COVID-19 za ostatných 180 dní.

Všetky miesta v katedrále aj vo vonkajších priestoroch sú na sedenie. "Do katedrály sa vstupuje cez južný vchod, po schodoch zo strany misijného kríža," uviedla KBS s tým, že bohoslovci majú využiť vchod do presbytéria zo severnej strany katedrály. KBS pripomenula, že počas prítomnosti vo vnútri katedrály, ako aj vonkajších priestoroch treba mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom alebo respirátorom.

Pápež František na septembrovej (12. - 15. 9.) návšteve Slovenska zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.