Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Konzílium odborníkov pripomína opatrenia pre bezpečné sviatky

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Aké sú odporúčania odborníkov?

Bratislava 24. decembra (TASR) - Konzílium odborníkov vytvorilo súbor odporúčaní pre pokojné, bezpečné a zdravé sviatky.

"Čakajú nás čierne Vianoce. Pre zdravotníkov v nemocniciach budú výzvou. Jednou z najväčších, s akou sme sa kedy stretli," uviedli členovia konzília v súvislosti s tým, že Slovensko podľa tzv. COVID automatu dosiahlo hodnoty pre čiernu fázu.

Odborníci preto vytvorili súbor odporúčaní, v ktorom vyzývajú ľudí, aby zostali doma a ak môžu, aby si vzali dovolenku. Rovnako odporúčajú, aby Slováci nakupovali s rozumom a cielene a ak sa dá, tak cez internet. "Cestujme minimálne, hromadná doprava ani lanovka nemusí byť bezpečná. Oddychujme, venujme sa rodine a najbližším. Stretávajme sa bezpečne, najlepšie on-line," tvrdí konzílium odborníkov.

Okrem toho tiež tvrdia, aby si ľudia zaspievali vianočné koledy doma, na bohoslužbách sa zúčastnili virtuálne a prejavili lásku k blížnemu tým, že budú zodpovední a nenakazia ich. "Športujme bezpečne, na čerstvom vzduchu, sami alebo v spoločnosti najbližších. Oslávme Silvestra doma a ostatné oslavy odložme na leto," dodalo konzílium odborníkov.