Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Korčok bol s podnikateľmi v Jordánsku: Je to náš stabilný partner

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS). Foto: TASR - Martin Baumann

Korčok sa počas rokovaní zaujímal o aktuálnu situáciu v regióne Blízkeho východu a ocenil snahu jordánskej vlády riešiť situáciu utečencov z Iraku, Palestíny a Sýrie.

Ammán 24. júna (TASR) - Jordánsko je pre Slovensko stabilným partnerom v regióne Blízkeho východu, povedal počas piatkovej návštevy Jordánska minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. V Ammáne rokoval s jordánskym ministrom zahraničných vecí Ajmanom Safadím. TASR o tom informoval komunikačný odbor ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

Korčok podľa vlastných slov vidí priestor na väčšiu ekonomickú spoluprácu medzi oboma krajinami. "Preto som rád, že súčasťou mojej cesty je aj delegácia slovenských podnikateľov. Tá sa zúčastnila na jordánsko-slovenskom podnikateľskom fóre v Ammáne, ktoré sme pomohli zorganizovať," uviedol Korčok.

Ako zdôraznilo slovenské ministerstvo, Jordánsko je ohniskom boja proti Islamskému štátu a iným extrémistickým hnutiam. Korčok sa počas rokovaní zaujímal o aktuálnu situáciu v regióne Blízkeho východu a ocenil snahu jordánskej vlády riešiť situáciu utečencov z Iraku, Palestíny a Sýrie.