Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Korčok hovoril s gruzínskym ministrom obrany aj o vzájomnej spolupráci

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. Foto: TASR - Martin Baumann

Burčuladze podľa ministerstva ocenil trvalú podporu suverenity a teritoriálnej integrity Gruzínska v rámci jeho medzinárodne uznaných hraníc zo strany Slovenska.

Bratislava 17. decembra (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) diskutoval v piatok s gruzínskym ministrom obrany Džuanšerom Burčuladzem aj o vzájomnej spolupráci oboch krajín. Vyjadril podporu tzv. politike otvorených dverí na vstup Gruzínska do NATO. TASR o tom informovali z komunikačného odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

"Šéf slovenskej diplomacie ocenil pokrok, ktorý Gruzínsko doteraz dosiahlo v integračných snahách a reforme ozbrojených síl. Zároveň zdôraznil pripravenosť Slovenska užšie spolupracovať v politicko-bezpečnostnej oblasti," spresnilo ministerstvo. Ministri diskutovali aj o aktuálnej situácii na ukrajinsko-ruských hraniciach, otázkach regionálnej stability a bezpečnosti v oblasti Čierneho mora a možnostiach mierového riešenia konfliktu v Gruzínsku.

Burčuladze podľa ministerstva ocenil trvalú podporu suverenity a teritoriálnej integrity Gruzínska v rámci jeho medzinárodne uznaných hraníc zo strany Slovenska, ako aj politické postoje a praktickú pomoc pri napĺňaní euro-atlantických integračných ambícií. "V rámci rozhovoru o spolupráci NATO – Gruzínsko minister Burčuladze vyzdvihol príspevky Slovenskej republiky do zvereneckého fondu a činnosť expertov na obranné vzdelávanie, ktorí od roku 2016 pôsobia na Defence Institution Building School v Tbilisi," priblížil rezort zahraničia.