Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Korčok na Twitteri dôrazne odsúdil útok Ruska na Ukrajinu

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok . Foto: TASR - Jakub Kotian

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok oznámil, že rozhodol o uskutočnení špeciálnej vojenskej operácie vo východnej časti Ukrajiny.

Bratislava 24. februára (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok vo štvrtok ráno rázne odsúdil priamy vojenský útok Ruska na Ukrajinu, krajinu susediacu so Slovenskou republikou. TASR o tom informuje na základe Korčokovho vyjadrenia na sociálnej sieti Twitter.

"Rusko hrubo porušuje medzinárodné právo a zásady Charty OSN," napísal Korčok. Kroky Ruska podľa jeho slov predstavujú "priame ohrozenie európskej bezpečnosti".

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok oznámil, že rozhodol o uskutočnení špeciálnej vojenskej operácie vo východnej časti Ukrajiny. V ukrajinskom hlavnom meste Kyjev a v ďalších ukrajinských mestách neďaleko frontovej línie a pri pobreží bolo vo štvrtok nad ránom počuť výbuchy.

Putin ukrajinských vojakov vyzval, aby zložili zbrane a vrátili sa domov. Ruský prezident takisto varoval ďalšie krajiny, že akýkoľvek pokus o zasahovanie do krokov Ruska bude viesť k následkom.