Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Korčok: Návšteva Bidenovej je potvrdením výborných vzťahov

Na snímke vpravo minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) privítal prvú dámu USA Jill Bidenovú po prílete na letisku M. R. Štefánika v sobotu 7. mája 2022 v Bratislave. Manželka amerického prezidenta Jill Bidenová v sobotu popoludní pricestovala na Slovensko. Prvá dáma absolvuje viaceré stretnutia v Bratislave, navštívi tiež Košice a obec Vyšné Nemecké. Foto: FOTO TASR - Pavel Neubauer

Minister vníma jej návštevu aj ako prejav uznania za to, že naša vláda a občania stoja za Ukrajinou a denne to preukazujú konkrétnymi činmi.

Bratislava 7. mája (TASR) - Návšteva prvej dámy USA Jill Bidenovej je potvrdením výborných slovensko-amerických vzťahov. Uviedol to šéf slovenského rezortu zahraničia Ivan Korčok (nominant SaS).

Minister vníma jej návštevu "aj ako prejav uznania za to, že naša vláda a občania stoja za Ukrajinou a denne to preukazujú konkrétnymi činmi."

Prvá dáma USA pricestovala na Slovensko v sobotu popoludní. V nedeľu (8. 5.) odcestuje do Košíc a Vyšného Nemeckého. Okrem iného sa stretne s ukrajinskými ženami a deťmi, humanitárnymi pracovníkmi a Slovákmi, ktorí podporujú rodiny utečencov.

V pondelok (9. 5.) sa podľa agentúry AP plánuje stretnúť s členmi slovenskej vlády a prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou.