Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Korčok ocení tri úspešné Slovenky v oblasti diplomacie

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (SaS). Foto: TASR - Jakub Kotian

Medzi nimi bude aj bývalá štátna tajomníčka rezortu diplomacie a veľvyslankyňa Magdaléna Vášáryová.

Bratislava 8. marca (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nominant SaS) udelí v stredu (9. 3.) v priestoroch Palugyayovho paláca v Bratislave ocenenia trom úspešným ženám, ktoré prispeli k rozvoju slovenskej zahraničnej služby. Medzi nimi bude aj bývalá štátna tajomníčka rezortu diplomacie a veľvyslankyňa Magdaléna Vášáryová.

"Laureátky pracovali počas celej svojej profesionálnej kariéry v oblasti diplomacie a medzinárodných vzťahov. Pôsobili tiež vo vedeckom a pedagogickom priestore, vychovávali mladú generáciu diplomatov a diplomatiek a na pôde medzinárodných a mimovládnych organizácií otvárali tému postavenia žien v spoločnosti a zvýšenia povedomia o tejto problematike," priblížil komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Podujatie je súčasťou série aktivít s názvom Ženy v diplomacii venovaných ženám v medzinárodnej politike, zahraničných vzťahoch, v medzinárodných organizáciách, ako aj v rozvojových a humanitárnych projektoch vo svete.