Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Korčok odovzdal diplomy 22 absolventom Letnej školy diplomacie

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok pred zasadnutím vlády SR 15. júna 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Projekt je určený pre študentov a mladých profesionálov, ktorí majú záujem získať zručnosti z praktickej diplomacie a nadobudnúť vedomosti z oblasti slovenskej zahraničnej a európskej politiky.

Bratislava 1. júla (TASR) - Dvadsaťdva mladých ľudí získalo v piatok diplom z druhého ročníka Letnej školy diplomacie Štefana Osuského. Diplomy im odovzdal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nominant SaS), ktorý oficiálne uzavrel tento ročník. TASR o tom informoval komunikačný odbor rezortu diplomacie.

"Dnes som odovzdal diplomy 22 mladým ľuďom, ktorí ukázali záujem o slovenskú zahraničnú politiku a medzinárodné dianie. Považujem za dôležité tento záujem v nich podnecovať, a to aj prostredníctvom projektu letnej školy diplomacie," povedal Korčok.

Účastníci letnej školy podľa rezortu absolvovali množstvo odborných prednášok s osobnosťami slovenskej zahraničnej služby, verejného a politického života, ako aj workshopy a praktické aktivity, ktoré im pomôžu na ich profesionálnej ceste. V rámci programu navštívili aj medzinárodné organizácie OSN a OBSE, ako aj Slovenský inštitút vo Viedni.

Druhý ročník Letnej školy diplomacie Štefana Osuského minister otvoril 27. júna. Projekt je určený pre študentov a mladých profesionálov, ktorí majú záujem získať zručnosti z praktickej diplomacie a nadobudnúť vedomosti z oblasti slovenskej zahraničnej a európskej politiky.