Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Korčok pred zasadnutím Rady EÚ: Ukrajina potrebuje vojenskú podporu

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SaS) poskytuje rozhovor médiám po zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné veci v Luxemburgu v pondelok 11. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Je zrejmé, že ide o záležitosť prežitia, o schopnosť Ukrajiny ubrániť svoju krajinu, uviedol šéf slovenskej diplomacie.

Brusel 11. apríla (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok v pondelok zdôraznil potrebu poskytnutia vojenskej pomoci Ukrajine. TASR o tom informuje na základe videozáznamu, ktorý Korčok zverejnil na sociálnej sieti Twitter.

"Konflikt (na Ukrajine) pokračuje a je zrejmé, že ide o záležitosť prežitia, o schopnosť Ukrajiny ubrániť svoju krajinu. Potrebujú však vojenskú pomoc. Potrebujú vojenskú podporu," povedal Korčok pred pondelkovým zasadnutím Rady EÚ pre zahraničné veci v Bruseli.

Minister Korčok dodal, že v mene SR vyzve ministrov zahraničných vecí členských krajín EÚ, aby sa pripojili ku krajinám ako Slovensko, ktoré Ukrajine poskytuje vojenskú pomoc.

Korčok takisto pripomenul piatkovú (8. apríla) návštevu predsedníčky Európskej komisie Ursuly Von der Leyenovej, šéfa diplomacie EÚ Josepa Borrella a slovenského premiéra Eduarda Hegera v Kyjeve.

"Je dôležité, že prostredníctvom tejto fyzickej prítomnosti na Ukrajine preukazujeme našu pretrvávajúcu politickú podporu pre jej zvrchovanosť," povedal.