Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Korčok prijal veľvyslanca Kataru v Slovenskej republike

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SAS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Rezort diplomacie ozrejmil, že Katar predstavuje pre SR výrazný potenciál vzhľadom na jeho pozíciu regionálneho finančného, logistického i prepravného centra.

Bratislava 22. februára (TASR) - Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) v utorok prijal veľvyslanca Katarského štátu na Slovensku Sultana bin Salmeen Al-Mansouriho. Informoval o tom komunikačný odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitosti SR.

"Katar dlhodobo považujeme za jedného z našich hlavných politických a obchodných partnerov v regióne Blízkeho východu," uviedol Korčok.

Rezort diplomacie ozrejmil, že Katar predstavuje pre SR výrazný potenciál vzhľadom na jeho pozíciu regionálneho finančného, logistického i prepravného centra. Zároveň patrí medzi najväčších exportérov zemného plynu na svete, je jednou z najrýchlejšie rastúcich ekonomík krajín zálivu a dôležitým partnerom Európskej únie.

"Slovenská republika má záujem zintenzívniť bilaterálnu spoluprácu s Katarom. V centre nášho záujmu je premietnuť kvalitu vzťahov v politickej rovine do obchodnej a ekonomickej spolupráce,“ skonštatoval šéf slovenskej diplomacie.

Stretnutie podľa rezortu potvrdilo obojstranný záujem o posilnenie politického dialógu a o prehlbovanie obchodnej a investičnej spolupráce vrátane zelených energií, nových technológií a inovácií. Súčasťou rozhovoru boli aj najdôležitejšie otázky regionálneho a medzinárodného diania vrátane spolupráce Kataru s EÚ.