Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Korčok rokoval s kazašským partnerom i o prehĺbení spolupráce

Na archívnej snímke slovenský minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. Foto: TASR - Martin Baumann

Kazachstan je perspektívnym partnerom pre slovenské subjekty, skonštatoval šéf slovenskej diplomacie.

Bratislava 7. októbra (TASR) – Prehĺbenie spolupráce najmä v obchodno-ekonomickej oblasti, ale aj aktuálny vývoj v regióne Strednej Ázie a vzťahy medzi Kazachstanom a Európskou úniou (EÚ) boli témami stredajšieho rokovania šéfa slovenskej diplomacie Ivana Korčoka (nominant SaS) s ministrom zahraničných vecí Kazašskej republiky Muchtarom Tleuberdim. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Ministri vyjadrili záujem o ďalšie prehĺbenie vzájomnej spolupráce, predovšetkým v obchodno-ekonomickej oblasti, pričom zdôraznili význam priamej komunikácie medzi predstaviteľmi firiem. "Kazachstan je perspektívnym partnerom pre slovenské subjekty, aj celkovo z pohľadu regiónu Strednej Ázie, a preto je potrebné, aby sme lepšie využili jestvujúci potenciál vzájomného obchodu a investícií," skonštatoval Korčok.

Na rokovaní sa ministri dotkli aj otázky aktuálneho vývoja v regióne Strednej Ázie a vzťahov Kazachstanu s EÚ. Korčok v tejto súvislosti ocenil konštruktívnu úlohu Kazachstanu v regióne Strednej Ázie a intenzifikáciu jeho vzťahov s EÚ. Zároveň vyjadril podporu implementácii reforiem v Kazachstane.

Minister zahraničných vecí Kazašskej republiky Muchtar Tleuberdi pricestoval do Bratislavy na bezpečnostnú konferenciu Globsec.