Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Korčok: Rozhodnutie Ruska uznať separatistov v Donbase je neprijateľné

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. Foto: TASR - Martin Baumann

Principiálny postoj Slovenska podporuje suverenitu a územnú celistvosť Ukrajiny, napísal v pondelok večer na sociálnej sieti Twitter šéf slovenskej diplomacie.

Bratislava 22. februára (TASR) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Ivan Korčok v pondelok večer prostredníctvom sociálnej siete Twitter reagoval na rozhodnutie ruského prezidenta Vladimira Putina uznať za nezávislé štáty dve separatistické oblasti ležiace na východe Ukrajiny - Doneckú ľudovú republiku (DĽR) a Luhanskú ľudovú republiku (LĽR).

"Jednostranné rozhodnutie Ruska uznať separatistov v Donbase je neprijateľné a priamo odporuje diplomatickému úsiliu nájsť riešenie konfliktu na východe Ukrajiny. Principiálny postoj Slovenska podporuje suverenitu a územnú celistvosť Ukrajiny," napísal v pondelok večer na sociálnej sieti Twitter šéf slovenskej diplomacie.

Ivan Korčok sa k rozhodnutiu Ruskej federácie uznať nezávislosť separatistických entít - tzv. Doneckej ľudovej republiky a Luhanskej ľudovej republiky a ku aktuálnemu dianiu na Ukrajine vyjadrí v utorok (22. 2.) počas tlačovej konferencie o 10.30 h. TASR o tom v pondelok večer informoval komunikačný odbor MZVEZ SR.