Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Korčok si oslobodenie Bratislavy pripomenul symbolickou sviečkou

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nominant SAS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Šéf slovenskej diplomacie vyhlásil, že sa nedokáže ísť pokloniť k žiadnemu pamätníku v Bratislave.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS) si 77. výročie oslobodenia Bratislavy pripomenul zapálením symbolickej sviečky. Avizuje, že nepôjde k žiadnemu z pamätníkov v hlavnom meste. Rozhodol sa tak po zvážení súčasných okolností a "práve z úcty k obetiam položeným za našu slobodu".

"Namiesto osobnej účasti pri pamätníku obetí položených za oslobodenie Bratislavy zapaľujem symbolickú sviečku a takto im vyjadrujem úctu. Ďakujeme, skláňame sa s pokorou, nezabúdame na to, kto nás oslobodil," uviedol Korčok na sociálnej sieti.

Šéf slovenskej diplomacie vyhlásil, že sa nedokáže ísť pokloniť k žiadnemu pamätníku v Bratislave. "Nemôžem tak urobiť, pretože Rusko dnes zdôvodňuje svoju agresiu na Ukrajine propagandou o denacifikácii a pamiatku obetí fašizmu z druhej svetovej vojny pošliapava zabíjaním nevinných civilistov a ničením štátu, ktorý sa previnil len tým, že chce samostatne existovať," zdôraznil. "V deň oslobodenia nášho hlavného mesta preto pošlime z Bratislavy hlasný odkaz do Moskvy: skončite okamžite túto nezmyselnú vojnu," uzavrel Korčok.