Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Korčok víta priority slovinského predsedníctva v Rade EÚ

Na archívnej snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok. Foto: TASR - Martin Baumann

Šéf slovenskej diplomacie privítal zameranie na ekonomickú obnovu, na zelenú a digitálnu transformáciu a na región západného Balkánu.

Bratislava 1. júla (TASR) - Slovenský minister zahraničných vecí Ivan Korčok víta priority začínajúceho sa polročného predsedníctva Slovinska v Rade Európskej únie, a to najmä zameranie na ekonomickú obnovu či na región západného Balkánu. TASR o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ).

Slovinsko, ktoré od štvrtka preberá predsednícku štafetu v Rade EÚ, je podľa tlačového odboru našim blízkym partnerom, s ktorým sme vstúpili spoločne do Únie a zdieľame mnohé priority.

"Spolu sme členmi eurozóny a schengenského priestoru, čo nás predurčuje zohrávať dôležitú úlohu pri formovaní spoločného európskeho projektu. Podporujeme predstavené priority slovinského predsedníctva v Rade EÚ. Považujeme ich za politicky aktuálne, tematicky vyvážené a reflektujúce oblasti, ktoré v súčasnosti v Únii najviac rezonujú," vyhlásil Korčok.

Šéf slovenskej diplomacie privítal zameranie na ekonomickú obnovu, na zelenú a digitálnu transformáciu a na región západného Balkánu.

"Proces rozširovania musí napredovať a v tomto bode vítame zámer slovinského predsedníctva zorganizovať summit EÚ - západný Balkán v októbri 2021," uzavrel Korčok s tým, že v najbližšom období bude nevyhnutné intenzívne spolupracovať v rámci Konferencie o budúcnosti Európy s cieľom nájsť odpovede na otázky a výzvy, pred ktorými EÚ aktuálne stojí.