Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Korčok vyjadril sústrasť pozostalým obetí nehody autobusu v Chorvátsku

Záchranári vyberajú telo z vraku autobusu na mieste nehody v Podvorci pri Záhrebe v Chorvátsku, v sobotu 6. augusta 2022. Foto: TASR / AP

Polícia doposiaľ neuviedla oficiálnu príčinu tragickej nehody, neoficiálne sa však pracuje s verziou, že vodič s najväčšou pravdepodobnosťou zaspal za volantom, uviedli chorvátske médiá.

Záhreb 6. augusta (TASR) - Slovenský minister zahraničných vecí Ivan Korčok vyjadril v sobotu úprimnú sústrasť pozostalým obetí tragickej nehody poľského autobusu v Chorvátsku, ktorá si vyžiadala 12 životov, informuje TASR.

"S veľkým zármutkom som prijal správu o tragickej nehode poľských pútnikov v Chorvátsku. Myslím na všetkých, ktorí prišli o svojich milovaných a vyslovujem im úprimnú sústrasť," napísal Korčok na sociálnej sieti Twitter a zraneným zaželal rýchle zotavenie.

K nehode poľského autobusu došlo v sobotu v ranných hodinách na diaľnici A4 smerom na chorvátske hlavné mesto Záhreb. Vozidlo zišlo z cesty, pričom o život prišlo dovedna 12 ľudí a ďalších 32 utrpelo zranenia. Stav najmenej piatich zranených je vážny, uviedli chorvátske médiá.

Podľa servera Večernji.hr sa v autobuse nachádzalo 44 ľudí, ktorí smerovali na katolícke pútnické miesto Medžugorie v Bosne. Autobus z poľskej metropoly Varšava vyrazil v piatok vo večerných hodinách a prešiel cez Česko, Slovensko, Maďarsko a Chorvátsko, kde zhruba 50 kilometrov severne od Záhrebu havaroval. Do Medžugoria mal doraziť v sobotu krátko po poludní. Medzi pútnikmi sa nachádzali aj traja kňazi a šesť rehoľných sestier.

Polícia doposiaľ neuviedla oficiálnu príčinu tragickej nehody, neoficiálne sa však pracuje s verziou, že vodič s najväčšou pravdepodobnosťou zaspal za volantom, uviedli chorvátske médiá. Na miesto prišiel aj chorvátsky minister vnútra Davor Božinovič.

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič vyjadril v mene tamojšej vlády sústrasť rodinám obetí, píše Večernji.